ASTA, Sydsjællands Filmklub

ASTA - SYTTEN ÅR

Verdens ældste kvinde på 117 år døde i Japan i foråret. Vores danske ASTA fylder 17 år til efteråret. Hun er inde i en alvorlig periode. Hun er optaget af verden omkring sig og vil gerne blive klogere på det, der var, og det, der er. Det afspejler sig i hendes filmvalg. Hvad sker der i en familie, når en ung, israelsk soldat mister livet? Hvordan kan man forstå en krig, der sluttede for 100 år siden? Kan vi overhovedet leve os ind i det, der sker i Syrien lige nu? Og er hunden stadig menneskets bedste ven, også når man bor i Japan?

Tid, sted og medlemskab

Sidste mandag i måneden kl. 17.30 og kl. 20 i BIO på Kattebjerg. Medlemskab og billetter købes inden første forestilling. Frit sædevalg. Prisen for alle fire fornøjelser er 180 kr. Det fås ikke bedre.

OBS! TIL ASTA-VISNINGER ER DET IKKE MULIGT AT KØBE BILLETTER SOM LØSSALG.

FOXTROT - 27. august

Israelsk film fra 2017 instrueret af Samuel Maoz. Grundtrinene i foxtrot er frem, frem, til højre og stå, og sådan kan man leve sit liv i en takt, indtil livet vil det anderledes. Filmen beskrives som en dybt original kommentar til krigens omkostninger og forvandling af det israelske samfund. Dafna og Michael Feldmans unge søn Jonathan dør i krigen, og filmen handler om sorgens chok og den bizarre udvikling, som viser sig senere at følge med. Foxtrot er en israelsk antikrigs film, der blander drama, surrealisme og animation i et stærkt studie af krigens mange konsekvenser i form af både sorg og vrede, og den israelske instruktør har skabt en treakters tragedie, en skæbnefortælling, der fortæller historien om et krigerisk Israel og om en families forbandelse. Spilletid: 113 minutter

.

VI SES DEROPPE - 24. september 

Albert Dupontels filmatisering af Pierre Lemaitres roman Vi ses deroppe, som udkom på dansk i 2014. Den handler om Første Verdenskrigs sidste dage og tiden umiddelbart efter og begynder ved den fransk-tyske front i november 1918, hvor det blev klart for alle, at Tyskland står lige foran kapitulationen. Vi følger to mænd, der bliver bundet sammen i et venskabs-og afhængighedsforhold: Rigmandssønnen Edouard Péricourt, der har fået skadet sit underansigt alvorligt, samt Albert Maillard, der kommer fra beskedne kår, men som er sluppet legemligt uskadt. Filmen er et komediedrama fra 2017, og den blev nomineret til 13 César-statuetter, hvoraf den vandt fem. Den er noget så usædvanligt som en munter krigsfilm med storladne scener fra slagmarken og pittoreske scener fra Paris. Spilletid: 117 minutter.

I SYRIEN - 29. oktober       

En midaldrende kvinde forsøger at holde sammen på sin familie og skrøbelige hverdag i en sønderbombet ejendom i Damaskus. Gennem et døgn følger man kvinden Oum og hendes familie, der har forskanset sig i en lejlighed i en ellers forladt beboelseslejlighed. Filmen skildrer en dybt bevægende tur ind bag borgerkrigens nyhedsfacade, og vi følger ejendommens beboere over 24 timer, mens snigskytter ligger på lur lige uden for bygningen. Krigen i Syrien har stået på i snart otte år, og de største tabere er de syriske børn, hvoraf mange lever i stor fattigdom og uden skolegang. Det er den belgiske instruktør Philippe Van Leeuw, der har sat sig for at undersøge hvordan en familie lever bag hjemmets fire vægge, der risikerer at blive beskudt med morterer og raketter. Spilletid: 85 minutter.

ISLE OF DOGS - 26. november  

Hundeliv på skraldeøen er en animationsfilm skabt af Wes Anderson, en amerikaner i Paris. Det er en dystopisk komedie, hvor alle hunde i den fiktive japanske storby, Megasaki City, bliver deporteret til byens skraldeø. Borgmesteren har på grund af en omsiggribende hundeinfluenza valgt at forvise alle byens hunde, selvom en forsker har udviklet et kurerende serum. Den tolvårige Atari stjæler et fly for at finde sin hund Spots. Det er der kommet en rørende smuk film ud af, hvor menneskene taler japansk og hundene engelsk. Isle of Dogs er inspireret af Kurosawas’ samuraifilm og genfortæller helt i begyndelsen et gammelt japansk folkeeventyr om en heltemodig dreng og hans hund. Alle hundene er gadekryds, og filmen er beskrevet som en filmteknisk pragtpræstation. Spilletid: 101 minutter.